Centrul de Resurse în Comunicare este prima organizație din România care a fost admisă în Global Pro Bono Network, o rețea mondială care promovează implicarea voluntară a profesioniștilor în cauzele sociale din comunitate.
Global Pro Bono Network a fost creată în 2013, cu sprijinul BMW Foundation și Taproot Foundation care au organizat primul Global Pro Bono Summit. Rețeaua mondială este formată din 52 de organizații din 34 de țări și este condusă de un consiliu consultativ constituit din 6 membri.
Global Pro Bono Network susține implicarea civică care aduce un impact social pozitiv pentru comunitate. Membrii sunt furnizori sau intermediari de servicii pro bono, care conectează persoane ce vor să-și ofere gratuit expertiza profesională pentru organizații din sectorul neguvernamental, care în mod normal nu și-ar permite astfel de specialiști.
Membrii rețelei variază de la start-up-uri până la organizații mature, inclusiv ONG-uri, companii sau guverne care lucrează pentru promovarea, furnizarea și extinderea serviciilor pro-bono în regiunile lor. Global Pro Bono Network reunește o diversitate de organizații care contribuie la diseminarea în societate a bunelor practici și a lecțiilor învățate, încurajând schimbul intercultural și dezvoltarea de noi modele de implicare civică la nivel global. Mai multe despre Global Pro Bono Network găsiți aici.
Prin misiunea sa, Centrul de Resurse în Comunicare își propune creșterea potențialului de comunicare și strângere de fonduri al sectorului non-profit din România, prin crearea, dezvoltarea și acordarea eficientă și sustenabilă de resurse și mobilizare de voluntari. Din 2019, organizăm CreateAthon România, un eveniment global de 24 de ore care promovează implicarea pro-bono a profesioniștilor din domeniul comunicării în diverse cauze sociale. Recent, alături de alte 3 organizații, cu susținerea Kaufland România și a Ministerului Educației și Cercetării, centrul a lansat Școala pe net – o platformă de suport și resurse în comunicarea digitală pentru profesorii care continuă predarea online, pe durata suspendării cursurilor.