Servicii de comunicare pro-bono
pentru ONG-uri

În 2019, CreateAthon ajunge în România, prin Centrul de Resurse în Comunicare. Cu ajutorul Kaufland România, organizăm în luna octombrie un eveniment de 24 de ore în care 60 de voluntari specialiști din zona de comunicare și advertising vor oferi un rebranding complet sau vor repoziționa strategia de comunicare pentru 10 organizații non-profit din România, care altfel nu și-ar permite aceste servicii specializate.

Pentru a beneficia de serviciile gratuite, am lansat în luna iunie un apel de înscrieri pentru ONG-uri. Vom comunica numele celor 10 organizații selectate până la finalul lunii iulie. De asemenea, așteptăm înscrierile voluntarilor care vor să își transforme creativitatea în fapte bune.

CreateAthon este un eveniment internațional, dezvoltat în Statele Unite ale Americii. Din 1998 și până astăzi, evenimentul a luat amploare, mai mult de 100 de agenții, instituții de învățământ sau organizații profesionale din Statele Unite și Canada organizează un CreateAthon anual.

Începând cu acest an, România prin Asociația Centrul de Resurse în Comunicare participă la evenimentul global CreateAthon®. Este un maraton de 24 de ore de creativitate, lansat în 1998, în care zeci de creativi locali oferă gratuit timpul și expertiza lor pentru a îmbunătății imaginea și strategia de comunicare a organizațiilor locale.

Solicitanții eligibili pentru CreateAthon® România sunt exclusiv organizații neguvernamentale din România. Pentru a putea aplica acestea trebuie:

  • Să fi derulat, în ultimul an, programe cu beneficiari în domeniile social, sport, cultură, mediu, educație sau sănătate (este obligatoriu ca organizația să fi împlinit un an de la înființare la data de 25 octombrie 2019)
  • Să nu fi colaborat, în ultimii 2 ani, cu o agenție de publicitate/ marketing/ PR/ consultant plătit pentru campanii/proiecte  complexe de strângere de fonduri și comunicare
  • Să fi avut venituri totale sub 100.000 euro în anul 2018

Programul va avea cel mult 20% beneficiari care își desfășoară activitate în București

Pentru mai multe detalii, consultați Regulamentul.

ONG-urile pot aplica la CreateAthon® România exclusiv prin completarea formularul online, disponibil aici. Pentru asistență, reprezentanții pot trimite întrebări pe info@createathon.ro.

Termenul de aplicare este 6 iunie, ora 10.00 – 30 iunie, ora 23.59.

Juriul va selecta 10 ONG-uri care vor primii servicii pro-bono.

Fă-ți echipă alături de colegii din agenție sau vino în nume propriu la CreateAthon®. Căutăm project manageri, designeri, ilustratori, copywriteri, web developeri, fundraiseri, digital specialists, social media managers, fotografi, videografi, animatori, PR specialists, SEO specialist sau orice alt job creativ pe care vrei să îl oferi comunității.

De asemenea, te așteptăm în echipa de organizare CreateAthon România 2019.

Dacă vrei să te înscrii în nume propriu, completează formularul.

Dacă vrei să participi alături de colegii de agenție, da-ne un semn la info@createathon.ro.

CreateAthon oferă o gamă largă de servicii pro-bono de comunicare, marketing și design pentru 10 ONG-uri, în funcție de nevoile acestora. În formular, ONG-urile vor trebui să identifice câteva dintre nevoile pe care le au. După selecție, organizatorii, împreună cu voluntarii profesioniști, vor realiza brief-uri ce vor conține serviciile pe care le pot oferi în 24 de ore.

De exemplu, în cele 24 de ore se pot realiza site-uri, aplicații mobile, materiale print de promovare, filme de prezentare, strategii de comunicare și strângere de fonduri, campanii de informare sau strângere de fonduri.

Evenimentul de 24 ore va fi organizat pe 25 octombrie, la OK Center București.

Reprezentanții celor 10 ONG-uri selectate vor avea obligația de a fi prezenți la București, pe cheltuiala organizatorului. Voluntarii vor fi prezenți și vor lucra pe toată durata evenimentului.

Da. CreateAthon® România vrea să ajute acele ONG-uri care au cea mai mare nevoie de servicii profesioniste de comunicare. Ne așteptăm să primim sute de aplicații și de aceea, cele 10 ONG-uri selectate vor avea obligația să folosească materialele realizate de voluntarii profesioniști.

6 iunie – Deschiderea înscrierilor pentru ONG-uri și voluntari

30 iunie – Data limită pentru aplicarea ONG-urilor

1 – 7 iulie – Perioadă de jurizare

15 iulie – Termen limită pentru anunțarea celor 10 ONG-uri selectate

15 iulie – 30 septembrie – Realizarea brief-urilor de creație și întâlniri cu ONG-urile selectate

25 octombrie – Eveniment CreateAthon® România

Înscrie-te ca voluntar!

Cât bine poți face tu în 24 de ore? Începem pe 25 octombrie 2019, alături de mii de creativi, specialiști în marketing, advertising și comunicare din întreaga lume, care participă la CreateAthon®.

Fă-ți echipă alături de colegii din agenție sau vino în nume propriu la CreateAthon®. Căutăm project manageri, designeri, ilustratori, copywriteri, web developeri, fundraiseri, digital specialists, social media managers, fotografi, videografi, animatori, PR specialists, SEO specialist sau orice alt job creativ pe care vrei să îl oferi comunității.

De asemenea, te așteptăm în echipa de organizare CreateAthon România 2019.

Dacă vrei să te înscrii în nume propriu, completează formularul.

Dacă vrei să participi alături de colegii de agenție, da-ne un semn la info@createathon.ro.

Poți aplica începând cu data de 6 iunie.

Organizator:

Centrul de Resurse în Comunicare își propune creșterea potențialului de comunicare și strângere de fonduri al sectorului non-profit din România, prin crearea, dezvoltarea și acordarea eficientă și sustenabilă de resurse. Împreună cu partenerii noștri, suntem alături de organizații cu soluții, instrumente de învățare, evenimente și programe, adaptate nevoilor de marketing și comunicare ale sectorului non-profit

Program susținut de:

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine în 7 țări. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.

Eveniment găzduit de:

OK Center este primul centru din România dedicat educației financiare, atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți, care susține dezvoltarea organică a societății românești, printr-o abordare de învățare de la individ la comunitate, în ceea ce privește managementul financiar.

Fundația Dreptul la Educație este proiectul de CSR al OTP Bank România și administrează spațiul OK Center. Înființată în urmă cu cinci ani, Fundația oferă conținut educațional destinat copiilor și adolescenților (educație financiara și orientare în carieră), iar din anul 2017 promovează educația financiară și în rândul adulților prin intermediul programului Fitness Financiar.

Ai întrebări? Sună la 0748.026.067 sau scrie-ne la info@createathon.ro